Wees voedingsbewust
Net zoals een auto het beste rijdt op goede brandstof, zo heb jij de juiste balans nodig van koolhydraten, proteïnen, goede vetten en vitaminen & mineralen om op je best te presteren.
Een uitgebalanceerd voedingspatroon betekent het eten van de juiste hoeveelheden en kwaliteit van essentiële voedingsstoffen, als onderdeel van je dagelijkse maaltijdplan. Het eten van 5 kleine, evenwichtige maaltijden gedurende de dag kan je bijvoorbeeld beter helpen het hongergevoel op afstand te houden, dan het verslinden van een groot bord bij de hoofdmaaltijden.
Kies waar jij meer over wilt weten en bekijk hieronder verschillende topics over voeding.
Je lichaam laten uitdrogen is een van de snelste manieren om een droge huid te krijgen. Dit komt doordat de huid voor ongeveer 30% uit water bestaat, wat bijdraagt aan haar stevigheid, elasticiteit en veerkracht. Een goed gehydrateerde huid kan bijdragen aan een gezond uitziende huid. Er zijn veel verschillende manieren om ervoor te zorgen dat je huid goed gehydrateerd is, zoals het gebruik van de juiste huidverzorgingsproducten voor jouw huidtype en het consumeren van voedingsmiddelen die de gezondheid van je huid ondersteunen. Als je huid er droog, schilferig of geïrriteerd uitziet, kan het tijd zijn om je hydratatie en eetgewoonten eens onder de loep te nemen.
De herfst is de tijd van het jaar waarin we denken aan de komende feestdagen en de mooie, uitgebreide maaltijden die we zullen bereiden om te delen met familie. Helaas zijn de feestdagen synoniem geworden met te veel eten en voedselverspilling, waarbij we vaak te veel kopen en meer klaarmaken dan we nodig hebben.
Elk jaar heeft ieder van ons een gemeenschappelijke ervaring: we worden een jaar ouder. Veroudering is een normaal proces van het leven, maar de gevolgen van veroudering gebeuren niet gelijkmatig en kunnen worden beïnvloed door de acties die we vandaag ondernemen. Hoewel we weten wat we kunnen doen om gezond ouder worden te ondersteunen, zoals het eten van een evenwichtig dieet, regelmatige lichaamsbeweging en het bijhouden van hersenoefeningen, zijn er enkele aspecten van het ouder worden die niet zo algemeen worden besproken. Een van die aspecten is sarcopenie.
Glutenvrij eten is de laatste tijd een stuk makkelijker geworden. Glutenvrije producten, van brood tot bier, zijn als nooit tevoren in de winkelschappen te vinden. En de consument kan er niet genoeg van krijgen. Verwacht wordt dat de wereldmarkt voor glutenvrije producten tegen 2027 een waarde van 43,65 miljard dollar zal bereiken. Voor wie een echte intolerantie of gevoeligheid voor gluten heeft - een proteïne dat voorkomt in tarwe, rogge en gerst - zijn deze voedingsmiddelen geweldig. Interessant is echter dat veel van deze producten worden opgepikt door mensen die gluten prima verdragen in de overtuiging dat glutenvrij eten een geweldige strategie is voor gewichtsverlies. Wie dat denkt moet één ding goed onthouden. Dat iets een glutenvrij label draagt betekent namelijk niet dat het laag in calorieën is of gezonder voor je zou zijn. Voordat we dieper in gaan op een glutenvrij dieet, laten we eerst de basisprincipes eens bespreken van gluten.
Kinderen zijn dol op koken, en als ze de kans krijgen, spelen ze graag in de keuken. En waarom ook niet? Koken is creatief, rommelig, leuk en het prikkelt alle zintuigen. Bovendien worden je inspanningen beloond met iets dat (hopelijk) lekker is om te eten. En koken kan nog wat extra voordelen opleveren. Tijd doorbrengen in de keuken kan kinderen helpen gezonde voeding te waarderen en betere eetgewoonten aan te kweken. Het belang hiervan mag echt niet over het hoofd worden gezien. In de afgelopen decennia zijn obesitas en overgewicht onder kinderen dramatisch toegenomen, met name in Amerika. Dit is deels te wijten aan een dieet dat te veel calorieën en voedingsarm voedsel bevat en te weinig fruit, groenten, volle granen en calciumrijke zuivelproducten.
Gezond snacken is een belangrijk onderdeel van elk dieet. Voor sporters en actieve mensen zorgen tussendoortjes voor voldoende brandstof voor de training, verbeteren ze het spierherstel, stimuleren ze de mentale prestaties en helpen ze bij het behouden van een gezonde lichaamssamenstelling. Als sportdiëtist vragen sporters me vaak: Wat moet ik eten voor en na een training? Wat is een goede sportsnack? Dit zijn goede vragen die ik graag beantwoord.
Donkere bladgroenten zijn voedzame krachtpatsers, boordevol ijzer, calcium, vezels en vitamine A, C, en K. Eet jij ze wel genoeg? Boerenkool, spinazie, snijbiet, sla, rucola en andere groenten helpen het cholesterolgehalte te verlagen, de energie te verhogen, de gezondheid van de ogen te behouden en ontstekingen te verminderen, naast andere voordelen. Ze bevatten ook verbindingen en ontstekingsremmende eigenschappen die het hart kunnen beschermen.
Leren je hongergevoel te beheersen is waarschijnlijk de grootste hindernis als je aan een fitplan begint. Het is een klacht die ik vaker hoor dan welke andere ook. Sommige mensen mopperen over het tellen van calorieën of het bijhouden van een eetdagboek; anderen mopperen over het maken van tijd om te sporten. Maar er gaat geen dag voorbij dat iemand me niet vertelt dat ze gewoon geen honger meer hebben of dat ze "de hele tijd honger hebben!"
Eet gezond, beweeg, zorg voor voldoende omega-3 in je voeding - de kans is groot dat je al eerder tips hebt gehoord over het maken van keuzes die goed zijn voor je hart. Maar weet je ook hoe deze gewoonten de hartfunctie werkelijk beïnvloeden? We leggen je graag uit hoe jij het orgaan dat geassocieerd wordt met de liefde, moed en de motor van je lichaam, fit kunt houden.
Het leven kan soms stressvol zijn. We eten misschien minder uit voedingsoverwegingen, maar meer om onszelf te troosten. Dit doen we door onszelf te kalmeren met caloriearme voeding of ongezonde snacks. Die grote zak chips mag dan wel lekker smaken, of ons zelfs even afleiden van een slechte dag, maar gedachteloos eten kan leiden tot onnodige gewichtstoename en vermoeidheid, futloosheid en andere gevolgen voor de gezondheid. Om gezond te eten, moeten we ook aandachtig eten. Hier zijn vijf manieren om je te helpen om meer bewust te worden van wat je consumeert, wat kan leiden tot slimmere keuzes.
Ze zeggen dat timing allesbepalend is en dat geldt zelfs als het gaat om het innemen van voedingssupplementen. Velen van ons zijn opgegroeid met het innemen van multivitamine bij het ontbijt als onderdeel van onze dagelijkse routine. Eén supplement, één keer per dag. Vandaag de dag is het niet ongewoon dat mensen hun dagelijkse reeks supplementen op een rij zetten en ze allemaal met hun ochtendsap of shake naar binnen werken. Als arts en oprichter van het UCLA* Center for Human Nutrition heb ik mijn carrière gewijd aan het voorlichten van gezondheidswerkers en consumenten over het belang van supplementen. Hoewel er eindeloos veel artikelen bestaan over welke vitaminen je moet nemen, begrijpen maar weinigen dat het niet alleen belangrijk is wat je neemt, maar ook wanneer je deze supplementen neemt.
In dit artikel zullen we het belang van de biologische klok voor welzijn uitleggen. En hoe voeding zorgvuldig getimed moet worden en hoe de biologische klok direct gekoppeld is aan een gezonde en actieve levensstijl.
Alle distributeurs zijn in staat jou te helpen de beste versie van jezelf te worden. Ze bieden je, naast de uitgebalanceerde (sport)voeding ook de best mogelijke begeleiding (80% voeding en 20% workout), voor een optimaal resultaat.